TRAVEL EXPO ANKARA TURİZM FUARI

Tarihi ve Doğal Güzellikler Şehri Göksun’u her alanda tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Atis Fuarcılık tarafından organize edilen ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Sergi Sarayında, 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen “Travel Expo Ankara 2016 Turizm Fuarı”nda yerimizi alarak ilçemizi ulusal ve uluslararası vitrine taşıdık.

Turizm hizmeti üretenlerle, bu hizmeti alacakları aracısız bir araya getiren ve uygun fiyatlarla seyahat planları oluşturulmasına imkan veren Travel Expo Ankara 2016 Turizm Fuarına değişik ülkelerden katılan 132 kurum ve firma, Truva, Zelve ve Atrium hollerinde 10 bin metrekare alanda stant açarak tanıtım yaptılar.

Kahramanmaraş’a özel alan içinde 3 stant açmak suretiyle hem markalaşma yolunda önemli mesafeler aldığımız Göksun Elması’nın tanıtımını yaptık, hem de ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına yönelik olarak hazırlamış olduğumuz belgesel filmi ile ilçemizin tanıtımını yaptık.

-Standımız Ziyaretçi Akınına Uğradı

Partner ili Kahramanmaraş, partner ülkesi ise İran olan Travel Expo Ankara 2016 Turizm Fuarında en çok dikkat çeken stantlar içinde yer alan Göksun Belediyesi standımıza çok sayıda üst düzey ziyaret yapıldı.

Türk Parlamenter Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, beraberinde Birlik Sekreteri Kadir Ramazan Coşkun ile birlikte Travel Expo Ankara Turizm Fuarı'nda Kahramanmaraş ve Göksun stantlarını ziyaret etti.

Pakdil, ziyareti sırasında Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile sohbet ederek bilgiler aldı.

Milli Eğitim Eski Bakanı ve Kahramanmaraş eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş ve Göksun stantlarını ziyaret ederek, Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın sohbet edip bilgiler aldılar.

-Bakan Yardımcısı Yayman ve Müsteşar Safarhani Standımızı Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Hüseyin Yayman, İran’ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Hasan Safarhani, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılınç, Mehmet İlker Çitil ve Nursel Reyhanlıoğlu, Kahramanmaraş ve Göksun stantlarını ziyaret etti.

Ziyarette, Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın ile sohbet ederek bilgiler alan Bakan Yardımcısı Yayman, Müsteşar Safarhani’ye Göksun Elmasının özelliklerini anlattı.

Başkan Aydın, ziyaretin anısına Yayman ve Safarhani’ye Kur’an-ı Kerim ve rahle hediye etti.

Göksun Belediye Satandını ziyaret eden önemli kişilerden bazıları; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Milli Eğitim Eski Bakanı ve Kahramanmaraş eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş eski Valisi Niyazi Tanılır, Danıştay Hakimi Mehmet Gökçek, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, Danıştay İdari Savcısı Ahmet Pesen, Ankara Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Saim Parlak, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arslan, Avukat Necdet Pakdil, Kahramanmaraş Eski Milletvekili Fatih Arıkan, Kültür Memur Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Adana Kültür Şube Müdürü Mehmet Özdemir, Kilis İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği Başkanı Abdurrahman Köroğlu.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın'ın daveti ile fuara katılan Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, özellikle Göksun Elmamızın tanıtımı konusunda bize büyük destek verdi.

Dört gün süreyle yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayan Travel Expo Ankara 2016 Turizm Fuarındaki standımız, minik çocuklardan yetişkinlere ve uzak doğulu misafirlere kadar yüzlerce kişinin büyük ilgi ve beğenisini gördü.