Haberler
CUMHURİYETİMİZİN BİRİNCİ 100 YILINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PROJELERİMİZ
2024-03-09

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’ın göreve geldiği 2014 yılından bugüne kadar ilçemize kazandırmış olduğumuz prestij proje ve hizmetlerimizi, Cumhuriyetimizin Birinci 100 Yılında Gerçekleştirdiğimiz Projelerimiz ismi ile bir arada topladığımız Hizmet Bültenimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ HÜSEYİN COŞKUN AYDIN'IN MESAJI

Kıymetli hemşehrilerim sizleri en kalbi duygularımla sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Saygıdeğer hemşehrilerim, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde sizlerin teveccühü ve desteği ile iki defa Göksun Belediye Başkanı seçilmemizin üzerinden yaklaşık 10 yıl geçti. Bu süre içerisinde seçim dönemlerinde sizlere vadettiğimiz hizmet ve yatırım projelerimizin büyük bir bölümünü Cenabı Allah'ın yardımı, devletimizin ve hükümetlerimizin güçlü destekleri ile gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Değerli hemşehrilerim, ilçemize ve beldelerimize hizmet etme imkanı bulan ve kendi döneminin şartları içinde hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. 2014 Mahalli İdareler Seçimleri ile yürürlüğe giren 6360 Sayılı Kanun ile ilçemizin yerel yönetim yapısı ve hizmet kapsamı da değişti. Sadece ilçe merkezindeki 8 mahalleden oluşan Göksun Belediyesinin hizmet alanı 1940 kilometrekare alan içinde 1340 rakımdan 1850 rakıma kadar yerleşim yerinde 75 mahalle ve 102 mezraya çıktı. Göreve geldiğimizde devraldığımız belediyenin hizmet için olmazsa olmaz üç unsurundan biri olan yönetim yapısını ve insan kaynağını yeni duruma göre şekillendirerek işe başladık. Daha sonra bütçe, iş makinası ve ekipmanını iyileştirerek hizmet etmeye başladık. 2014 yılında 12 milyon 550 bin Türk Lirası olan bütçemizi 10 yılda tam 24 kat arttırarak 300 milyon Türk Lirasına çıkardık hamdolsun.

Kıymetli hemşehrilerim, bizim belediyecilik anlayışımız ve rehberimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilik anlayışıdır. Bizler onun gösterdiği istikamet doğrultusunda hazırladığımız projelerle siz kıymetli hemşehrilerimize belediyecilik hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz. Allah'a hamdolsun bugüne kadar bu yolda ilerledik ve kadim şehrimiz Göksun'umuza Cumhuriyetimizin birinci 100 yılına denk gelen 10 yıllık görev süremizde 100 yıllık eserler kazandırdık. Rabbim nasip ederse kazandırmaya da devam edeceğiz inşallah.

Değerli hemşehrilerim, 10 yıllık görev süremizde vadettiğimiz projeleri yerine getirme noktasında “hizmetin gecesi gündüzü olmaz” şiarıyla çalışıp ilçemize 100 yıllık eserler kazandırmış olmanın bahtiyarlığı içinde olurken, diğer yandan da yapamadıklarımızın üzüntüsünü de yaşıyoruz. Bizler her ne kadar bunların arkasına sığınmasak da unutulmamalıdır ki; son 10 yılda hiçbirimizin beklemediği olumsuzluklarla mücadele etmek zorunda kaldık. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 2 yılımıza mal olan Covid-19 Pandemisi, hemen arkasından yine tüm dünyayı etkileyen ve tüm yatırımları durma noktasına getiren ekonomik dalgalanma ve en son 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ve hizmetlerde öncelik sıralamasını değiştiren asırların felaketi Kahramanmaraş Depremleri. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda belirli bir süre için göreve gelen yerel yönetimlerin ve hükümetlerin vadettiği projelerini gerçekleştirmek için ihtiyacı olan bütçe ve zamanını hesapta olmayan bu olumsuzluklara harcadığını göz ardı edemeyiz.

Kıymetli kardeşlerim, bizler elimizde olmayan tüm mücbir sebeplere rağmen sizlere vadettiğimiz projeleri Allah'a hamdolsun yüzde 85 oranında gerçekleştirme başarısı gösterdik. Bugün birçok belediyenin dahi çözüme kavuşturamadığı, ilçemizin de tarihi sorunları içinde olan çöplük sorununu ikinci yılımızda ortadan kaldırdık. Sürekli spekülasyonlara sebep olan içme suyu ve kaptaj sorununu ortadan kaldırdık. Geçtiği bölgeyi etrafa yaydığı kokularla rahatsız eden Göksu Çayını kanalizasyondan arındırdık. Belediye Hizmet Binası, Kültür Merkezi, Kapalı Semt Pazarı, Ek Hizmet Binası, Halı Saha Tesisleri, Sosyal Tesis ve Taziye Evleri inşa ederek hizmete sunduk. Yaklaşık 8 yıldır 40 ila 55 hanım kardeşimizin istihdam edildiği ve Göksun'dan Avrupa'ya ihracat yapan Tekstil Atölyesini ilçemize kazandırdık. Doğalgazı getirdik, 4 bin 216 hanemizi doğalgazla buluşturduk. TOKİ konutlarını başlatarak ilk etapta 376, ikinci etapta 210 hemşehrimizin konut sahibi olmasını sağladık. En uzak mahallelerimize kadar Kilit Parke yollar yaptık. Eğitim Dostu Belediye olma yolunda önemli projeler gerçekleştirdik, festivallerle ilçemizin tanıtımına katkı sağladık. Kültür ve Sanat etkinlikleri ile vatandaşlarımızın bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik. 2021 yılı Ağustos ayında üretime başlayan Güneş Enerji Santralimiz ile güneşten kaynak üretip hizmete dönüştürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi “Üreten Belediye” olarak “Yük Olan Değil, Yük Alan Belediye” olmak için gayretle çalışıyoruz.

Değerli hemşehrilerim, Rabbim hiçbir kuluna Asırların Felaketi 6 Şubat depremleri gibi bir felaketi bir daha yaşatmasın inşallah. Göksun Belediyesi olarak depremin ilk dakikalarından itibaren tüm birimlerimiz, insan kaynağımız, iş makinalarımız ve imkanlarımızla sahada olduk. Arama kurtarmadan, enkaz kaldırmaya, yolların ulaşıma açık tutulmasından ilçemize yardım için gelen tüm ekiplerin araçlarının çalışır halde tutulması için tüm bakım onarımlarına ve akaryakıt teminine kadar var olduk. Tüm çadır ve konteyner kentlerin altyapısını yaptık. Tüm çadırların elektrik tesisatlarını kurduk. Bilgi Sistemleri ve iletişim kanallarımızı Koordinasyon Yönetimimizin emrine tahsis ettik. 0344 228 88 00 numaralı hattımızı ve arka planda çalışan toplam 15 adet dijital hattımızı Afet İletişim Merkezi olarak kullanıma sunduk. İlk andan itibaren 22 bin metrekare çadırı hayvancılık yapan tüm hemşehrilerimize ulaştırmak üzere İlçe Tarım Müdürlüğümüze teslim ettik. Telef olan yaklaşık 6 bin hayvanımızı enkazdan çıkartma ve gömülme işlemini yürüttük. Deprem yaralarının en hızlı şekilde sarılması ve ilçemizin yeniden ayağa kalkması sürecini yönetmek için görevlendirilen ve gece gündüz demeden canla başla mücadele eden Koordinasyon Valimiz Sayın Ekrem Canalp ve İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Caner Culukar başta olmak üzere görev alan tüm koordinatör Valilerimize, Kaymakamlarımıza, Kurum Amirlerine, Belediye Başkanlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, ilçemizde görev yapan her kademedeki tüm kamu personeline ve tüm hemşehrilerime bir kez daha şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

Elinizdeki bu dergimizde, 10 yıllık görev süremiz içinde yaşadığımız tüm olumsuzluklarına rağmen hiç bir zaman yeis’e kapılmadan gerçekleştirdiğimiz proje ve hizmetlerimizi bulacaksınız. Engelli ve yoksul kardeşlerimiz için yaptığımız hizmetler ile cami ve okulların fiziki ihtiyaçları iyileştirmek için yapmış olduğumuz hizmetlerin reklamını yapmayı doğru bulmadığımız için onlara burada yer vermedik.

Yapmış olduğumuz tüm yatırım, hizmet ve faaliyetlerin tüm hemşehrilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, daha güzel projeleri gerçekleştirmek arzusu ile sizleri en kalbi duygularımla, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.