KAHRAMANMARAŞ’IN ULAŞIM HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI

YAYIN TARİHİ: 3.11.2020

Kahramanmaraş 4’üncü Ulaştırma Çalıştay’ında Kahramanmaraş’ın Ulaşım Hizmetleri masaya yatırıldı. Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda yapılan Ulaştırma Çalıştayına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Habibe Öçal, Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İlçe Belediye Başkaları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bürokratları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir’de yaşanan deprem sonrasında Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı programı yarıda keserek deprem bölgesine hareket etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, çalıştayda yaptığı konuşmada muhalefetin hiçbir şey yapmadığını ancak sabah akşam çalıştıkları halde kendilerini eleştirdiğini söyledi.
Ünal, 7 Kasım'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Kahramanmaraş-Göksun karayolunun tek başına Türkiye'deki en büyük yatırımlardan biri olduğunu ifade etti.

Çalıştayın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Ünal, İzmir depremi nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Elhamdülillah devletimiz hem Elazığ'da hem geçmişte Van'da en hızlı şekilde AFAD ile olsun Çevre Şehircilik Bakanlığıyla olsun hızla vatandaşlarımızın yanında yer aldı. Şu anda da Çevre Şehircilik ve Ulaştırma Bakanımız İzmir'e ulaştılar. Vatandaşlarımızın yanındalar.” şeklinde konuştu.

TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ve Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan'ın kentteki yatırımlarla ilgili sunumuyla başlayan etkinlik, soru cevap şeklinde devam etti.
Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, başta Göksun-Kahramanmaraş karayolu olmak üzere bölgemizde yapılan tüm çalışmalar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ilgililere teşekkür etti. Başkan Aydın, daha önce çalışmaları tamamlanan Göksun Güney Çevre Yolu ile tünel ve viyadüklerin ikmal inşaat projesinin biran önce ihale edilerek yapımının gerçekleştirilmesini talep etti.

Devam eden ve tamamlanan projelerin değerlendirildiği çalıştayda, kurum yöneticileri talep ve önerilerini dile getirdi.