GÖKSUN’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

YAYIN TARİHİ: 27.8.2020

Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’ın birinci dönem projelerinden olan ve ikinci döneminde de Çevre ve Şehircilik başlığı altındaki en önemli projelerinden biri olan Doğalgaz Projesinde ikinci etap çalışmaları başladı.

Cumhuriyet Mahallesinde başlayan çalışmaları inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Başkan Aydın, burada yaptığı açıklamada, yılsonuna kadar 10 kilometre dağıtım hattı borusu döşeneceğini ve Cumhuriyet Mahallesinin doğalgazı kullanmaya başlayacağını söyledi.

Doğalgaz çalışmalarının ARMADAŞ tarafından yürütüldüğüne işaret eden Başkan Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün itibarıyla ilçemizde yine Armadaş marifetiyle Doğalgaz çalışmaları başlamış bulunmakta. İlçemizin en büyük mahallelerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesinde Allah nasip ederse 10 kilometrelik hat döşenip 2020 yılı itibarıyla gaza kavuşturmuş olacağız. Bu vesileyle başta hükümetimiz olmak kaydıyla bu güzel imkanlar ve hizmetleri bize ulaştıran milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Bugünden itibaren vereceğimiz rahatsızlığa tahammül gösterecek olan Göksun halkına da mahalle halkımıza da şimdiden teşekkür ediyorum. Belki bir takım ufak çapta bir rahatsızlıklar olabilecek ama sonuçta inşallah ısınmamızı doğalgazla daha ekonomik şartlarda, daha hijyenik ortamda sağlayacağız. Bu da bizim ilçemiz için iyi bir şey olacak sonuç itibarıyla rahat etmemize vesile olacak.”

Belediyelerin şehirlerine gelen hizmetlerin hangi kurumdan geldiğine bakmaksızın bütün kurumlarla uyum içerisinde birlikte hareket etmek suretiyle en güzel hizmeti sağlayan kurumlar olduğuna işaret eden Başkan Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

“İlçenin tamamının yapılmasını canı gönülden arzu ediyoruz ancak bugün itibariyle planlamanın 10 kilometre olduğunu da biliyoruz. Yağmur yağışı olmadan, kara çamura kalmadan inşallah bu projeyi tamamlayıp bir an önce tekrar hem yollarımızın sağlıklı ulaşıma elverişli hale getirilmesini hem de konutlarımızın daha sağlıklı ısınır hale getirilmesini sağlamaya gayret edeceğiz. Tabi belediye olarak biz bu hizmetlerin her zaman yanındayız, öncülüğünü yapıyoruz ve firmalara da yardımcı oluyoruz. Belediyeler malum yerleşim yerlerine gelen hizmetlerin hangi kurumdan gelirse gelsin bütün kurumlarla uyum içerisinde birlikte hareket etmek suretiyle en güzel hizmeti ilçelerine sağlayan kurumlardır. Yine içme sularımız, yollarımız, sıcak asfaltlarımız, kilit parkelerimiz ilçemizde süratle devam etmekte. Bazen sosyal medyada veya farklı alanlarda görüyoruz Göksun da bir takım şeylerin eksik olduğundan bahsediliyor ama bu spekülasyonlara kimse inanmasın. Göksun’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Göksun Belediye Başkanlığı planladığı ve projelendirdiği her bir projeyi yasal engel yoksa sürdürülebilirliğini sağlayıp hiç durmaksızın devam ettirme gücüne ve kudretine sahiptir. Bundan dolayı kimse endişe etmesin bir yerde bir aksaklık varsa bilinmelidir ki idari ve hukuki bir sorun vardır veya yasal süreç beklenilmektedir. Bunun dışındaki bütün önlemler alınmakta, bütün hizmetler en üst derecede vermeye gayret edilmektedir. Çalışmalarımız 7 gün 24 saat devam etmektedir. Bugün itibarıyla başlayan doğalgaz hizmetinin sağlık afiyet içerisinde bir an önce halkımıza ulaştırılmasını Yüce Rabbimden temenni ediyor, herkese saygılar sunuyorum.”

Göksun’da geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan çalışmalar kapsamında, Bahçelievler Mahallesi doğalgazı ilçede ilk kullanan mahalle olmuş, Kurtuluş, Cumhuriyet, Tepebaşı ve Kayabaşı Mahallelerinde ise çelik hat boru çekimi tamamlanmıştı.