TÖRBÜZEK ÇAYINA 10 BİN YAVRU BALIK BIRAKILDI

YAYIN TARİHİ: 4.6.2020

Akarsu zengini Göksun’un Törbüzek Çayından alınan anaçlardan elde edilen 10 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu anayurduna döndü.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Göksun ilçesindeki Terbüzek Çayından geçen yıl alınan kırmızı benekli anaç alabalık, bakanlığın Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki tesislerinde çoğaltıldı. Çoğaltılan 10 bin yavru balık, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Abdullah Koc ve Kahramanmaraş Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül ve bazı kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla Terbüzek Çayına bırakıldı.

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, gazeteciler yaptığı açıklamada, Göksun’un havası, suyu, yaylası ve orman alanları ile Kahramanmaraş’ın ilçeleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Göksun’un akarsular ve su ürünleri yönünden zengin bir ilçe olduğunun herkes tarafından bilindiğine işaret eden Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ın ilçeleri arasında havasıyla, suyuyla, yaylası ve ormanı ile en önemli yere sahip olan Göksun ilçemizde bugün doğa koruma ve milli parklar bölge müdürlüğümüz tarafından törbizek çayının gözü olan Mehmet Bey kaynağına 10 bin alabalık yavrusu bıraktık. Göksun’umuzun su yönünden zengin bir ilçe olduğu herkes tarafından bilinir ama su ürünleri noktasında da ileri derecedeyiz. Özellikle soğuk kaynak sularıyla alabalığa en önemli ev sahipliği yapan bir ilçe olduğumuzun farkındayız. Geçen yıl yine aynı kaynağa 4 bin 500 adet yavru bırakmıştık, Allah'a hamdolsun onları bu yıl görüyoruz. Emeği geçen herkese bölge müdürlüğümüz başta olmak kaydıyla teşekkürlerimizi arz ediyoruz.”