GÖKSUN’DA YAŞAM BOYU SPOR PROJESİ BAŞLADI

YAYIN TARİHİ: 6.12.2019

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Göksun Belediyesi ve Göksun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü arasında geçtiğimiz ay içinde toplumun fiziksel aktivite düzeyinin araştırılması amacıyla imzalanan Bilim ve Spor Protokolü kapsamındaki Yaşam Boyu Spor projesi düzenlenen törenle başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, projenin açılışında yaptığı konuşmada,  şehirleşmenin getirdiği telaş nedeniyle insanların beden sağlığına zaman ayıramadığını ve özellikle belli bir yaştan sonra kendini ihmal ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin sağlıklı yaşamla ilgili bir projede yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güngör, şunları kaydetti:

“Yaratılmışların en şereflisi olan insanın beden sağlığı önemli, ruh sağlığı önemli, beslenme sağlığı önemli. Özellikle şehirleşmenin getirdiği telaş nedeniyle beden sağlığımız konusunda çok ciddi zaman ayıramıyoruz. Özellikle belli bir yaşın üzerindeki insanlarımız da kendini ihmal ediyorlar. Bugün, üniversitemizin de akademik çalışmasına bir altyapı olacağını gördüğümüz 45 yaş üstündeki hemşehrilerimizin altı ay boyunca çeşitli spor aktiviteleri yaparak sağlıklarında nasıl değişim olduğunu izleyen bir projenin Göksun’da yapıldığını gördük. Eğer bu sonuçlar olumlu olursa proje geliştirilip yaygınlaştırılacak. Buda önemli. Şehirlerimizde artık en az bir üniversite var, ilçe düzeyimizde de üniversitelerimizin bölümleri var. Üniversiteler sadece öğrenci yetiştirip, diploma veren kuruluşlar değildir. Üniversiteler aynı zamanda o şehirde, o yerleşim yerinde en az birkaç sektöre destek veren kuruluşlardır. Bugünde üniversitemizin bu işbirliği çerçevesinde sağlıklı yaşamla ilgili bir projede yer almasından duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.”

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’da yaptığı konuşmada, “Yapılacak olan akademik çalışmaya altyapı teşkil edecek olan projenin halk sağlığı açısından, insan sağlığı açısından faydalı olmasını temenni ediyorum. Diğer taraftan bu projenin ilimiz ve ülkemiz geneline yayılmasına da öncülük etmiş olacağız” dedi.

KSÜ BESYO Öğretin Üyeleri ile Göksun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri nezaretinde gerçekleştirilecek olan programa katılan 45 yaş üstü erkekler haftanın belirli günlerinde fiziksel aktivitede bulunacaklar. Program süresince ölçülen değerler proje sonucunda akademik çalışma haline dönüştürülecek ve Türkiye Geneline yayılması sağlanacak.

Göksun Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Göksun Kaymakamı Ejder Demir, Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kapuçam, KSÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve diğer ilgililer ile vatandaşlar katıldı.