GÖKSUN’DA 6 MAHALLEDE 551 KONUTTA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK

YAYIN TARİHİ: 24.10.2019

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 2017 yılında uygulamaya koydukları imar planı kapsamında ilçenin kentsel dönüşüm eylem planını tamamladıklarını ve bu plan doğrultusunda 6 mahallede 551 konutta dönüşüm yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Aydın, kentsel dönüşüm eylem planı çalışmaları doğrultusunda Harbiye Mahallesi’nin Karlık Mevkiindeki 96 konutlu Turan Siteleri sakinleri ile istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Başkan Aydın, ilgili teknik personellerinin de yer aldığı toplantıda site sakinlerini bilgilendirerek onların talep ve beklentilerini dinledi.

2020 yılı içinde kentsel dönüşüme başlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Aydın, toplantı sonunda yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlçemizde 6 mahallede toplam 551 bağımsız konutu kapsayacak şekilde kentsel dönüşüm planlaması yapmaktayız. Riskli yapı gurubunda yer alan Harbiye Mahallemizdeki Turan Sitelerine öncelik vermek suretiyle bu gün site sakini hemşehrilerimizle bir araya gelerek kentsel dönüşümün şartlarını konuştuk. İnşallah kış sezonunda buranın planlamasını tamamlayıp, 2020 yılı içinde kentsel dönüşüme başlamayı hedefliyoruz. Başta Harbiye Mahallesi olmak kaydıyla Tepebaşı mahallesinin tamamı, Kayabaşı mahallesinin yarıya yakını, Pınarbaşı, Köprübaşı ve Kurtuluş mahallelerinin bir kısmında olmak kaydıyla ilçemizde risk oluşturan binaları Allah nasip ederse dönüştürmeyi düşünüyoruz. Halkımızın yaklaşımı çok olumlu ve müspet, sağ olsunlar bu konuda bize yardımcı olacaklarından hiçbir endişemiz yok. Bizde onları en iyi şartlarda, en iyi konutlarda barınacak hale getirmek için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte hem müteahhitlerimizle görüşeceğiz, hem diğer alternatifleri değerlendirmek suretiyle en iyi şartlarda dönüşüm sağlama gayreti içinde olacağız.”

Yapılacak olan dönüşüm projesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Turan Siteleri sakinleri, Başkan Aydın’a güvendiklerini ve uygulanacak olan projeyi desteklediklerini belirttiler.