ADATEPE BARAJI TİCARİ BALIKÇILIĞIN MERKEZİ OLUYOR

YAYIN TARİHİ: 06.9.2019

Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına 1995 yılında başlanan ve 2013 yılında su tutulmaya başlanan Göksun Adatepe Barajı, enerji ve sulama özelliğinin yanında yüksek rakımının sağladığı avantaj nedeniyle bölgede ticari balıkçılığın merkezi oluyor.

Göksun’un 20 kilometre kuzey doğusunda, Gücüksu, Fındık ve Karaömer Mahallelerinin arasında Göksun Çayı üzerindeki Adatepe Barajının soğuk sularında yaşayan, aynalı sazan, sarı sazan, kırmızı benekli alabalık, kızılkanat, mercan ve yayın cinsi balıklar canlı görüntüsü ve lezzeti ile başta bölge halkı olmak üzer yurt içi pazarda tercih ediliyor.

Adatepe Barajındaki balık varlığı ile çeşitliğinin artırılması için çalışmalar yürüten Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Göksun İlçe Başkan Mustafa Akgül, Gücüksu, Fındık ve Karaömer Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Bolat, Karaömer Mahalle Muhtarı İsmail Uçar ve Fındık Mahalle Muhtarı Maruf Onur ile birlikte baraj gölünde ve çevresinde incelemelerde bulundu. Başkan Aydın, incelemelerinin ardından, Adatepe Barajındaki balık varlığının artırılması için DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 400 bin aynalı sazan yavrusu bırakma programına katıldı.

Başkan Aydın, Fındık mahallesi yakınlarında düzenlenen yavru bırakma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş ilimiz Türkiye’de suları en çok olan iller arasında gelir ve Göksun’da suları en çok olan ilçeler arasında gelir. Bundan dolayı biz baraj ve göletlerimiz artık ekonomik anlamda ilçemize katkı sağlaması yönünde gerekli çabayı ve gayreti sarf ediyoruz” dedi.

Adatepe Barajının Göksun’u turizm alanında geliştireceğine işaret eden Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan ve ilçemizi turizm anlamında geleceğe en üst seviyede ulaştıracak olan Adatepe barajının çevresindeyiz. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından gönderilen dörtyüz bin aynalı sazanı Adatepe barajının serin suları ile buluşturmanın onurunu ve gururunu yaşadık. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş ilimiz Türkiye’de suları en çok olan iller arasında gelir ve Göksun’da suları en çok olan ilçeler arasındadır. Bundan dolayı baraj ve göletlerimizin artık ekonomik anlamda ilçemize katkı sağlaması yönünde gerekli çabayı ve gayreti sarf ediyoruz. Bugün ilçe başkanımızla birlikte Adatepe barajında birtakım incelemelerde bulunduk, tekne turu yaptık, drone çekimler yaptık. Bu dörtyüzbin yavru balığın Adatepe barajının serin suları ile buluşması da bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Ben buradan emeği geçen herkes de çok teşekkür ediyorum.”