BAŞKAN AYDIN, BASIN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACIDIR

YAYIN TARİHİ: 24.7.2019

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından birinin de halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, kitle iletişim araçlarını yöneten gazetecilerin haberin, bilginin, düşüncenin ya da genel anlamıyla kültürün insan topluluklarına dağıtılmasına aracılık yaptıklarını söyledi.

Basın mensuplarının, haber akışı ve kültür aktarımın yanında vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması ve yönlendirilmesi gibi önemli görev ve sorumlulukları da üstlendiğini belirten Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Modern dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Diğer yandan basın mensupları, içinde yaşadığı toplumun, milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak doğru ve tarafsız bir şekilde görevini yerine getirmesi kamuoyunun nazarında oldukça önem taşımaktadır. Kamuoyu oluşturulmasında etkin görev alan yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız ve bu mesleği icra eden değerli basın çalışanlarımızın meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Bu düşüncelerle, meslek etik ve ilkeleri ile hareket ederek ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin gelişmesi ve kültür aktarımı için mücadele veren, tüm basın mensuplarının, 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutluluklar, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.”