GÖKSUN’DA 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMLARI BAŞLADI

YAYIN TARİHİ: 12.7.2019

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle tüm yurtta anma etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Göksun’da ki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Mevlid-i Şerif programı ve Şehit kabri ziyareti ile başladı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan, genelgeye göre Göksun Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koordinesinde yürütülen anma programları, İlçe Müftülüğü tarafından Cuma Namazından önce Ulu Camide Mevlid-i Şerif programı düzenlenmesi ile başladı. Buradaki programda imam hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. Program İlçe Müftüsü Şükrü Safa tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Günün ikinci programı ile Kerpetenli Mezarlığında düzenlendi. Program kapsamında Şehit Polis Adem Acer’in kabri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okunup tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Mevlid-i Şerif ve kabir ziyaretlerine, İlçe Kaymakamı Ejder Demir, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kamu Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı, saat 19.00’ da Göksun Öğretmen Evindeki Şehit ve Gazi ailelerimize yemek ikram ile devam edecek.

Diğer günlerdeki anma programı ise şöyle:

14 Temmuz Pazar,

Tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile ev ve iş yerlerimiz Türk Bayrakları ile donatılacak.

15 Temmuz Pazartesi,

Saat 12.00 İlçe Müftülüğü tarafından Öğle Namazından önce Ulu Camide Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif Duası programı.

Saat 14.00 Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu tarafından Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) konferans salonunda ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ konulu konferans düzenlenecek.

Saat 20.30’da Hükümet Konağı önünden 15 Temmuz Yürüyüşü ile başlayacak olan program, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında (Ulu Cami önü) düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

16 Temmuz Salı,

Anma etkinlikleri saat 00.13’de tüm camilerde Sala okunması ile sona erecek.