BAŞKAN AYDIN, KADİR GECESİNİN BEREKETİNDEN İSTİFADE ETMEK KULUN İRADESİNE BIRAKILMIŞTIR

YAYIN TARİHİ: 31.5.2019

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, Kadir Gecesi vesilesiyle mesaj yayınladı.

Kulun, zamanın her anında Rabbi, varlık alemi, çevresi ve kendisi ile olan ilişkilerinde sabit-i kadem olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kur'an, takva, şükür, Allah'ın koyduğu sınırları gözetme ve Allah'ı yüceltme ayı olan Ramazan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde saklayan müstesna bir aydır. Müminlere Allah'ın emirleri karşısında sorumluluk bilincine yani takvaya erişme fırsatı sunan ve böylece toplumsal dayanışma ve paylaşma şuuru ile insan hayatına rahmet, bereket ve arınma katan Ramazan ayının son günlerini yaşarken Kadir Gecesi’ne kavuşmanın da heyecanını taşıyoruz. Her ne kadar Ramazan ayı ve Kadir Gecesi, Allah tarafından mübarek kılınmışsa da, onun bereketinden istifade etmek kulun iradesine bırakılmıştır. Kul, bu ay ve gecede kazandığı hasletleri zamanın her anına yayarak Rabbi, varlık alemi, çevresi ve kendisi ile olan ilişkilerinde sabit-i kadem içerisinde olmalıdır. Allah’ın rızasına kavuşmanın yanında dayanışma ve kardeşlik duygularıyla ihya edeceğimiz Kadir Gecesi’nin memleketimize, milletimize ve tüm İslam Alemine dayanışma ve huzur getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Kadir Gece’miz mübarek olsun.”