CEYLİN, VAHAB VE ALPEREN TOPRAĞA VERİLDİ

YAYIN TARİHİ: 13.5.2019

Gücüksu Mahallemizde Pazar günü meydana gelen vahim olayda Adatepe Baraj Gölüne düşerek hayatlarını kaybeden Ceylin (7) ve Vahab Bolat (13) kardeşler ile Alperen Özden yan yana toprağa verildi.

Ceylin, Vahab ve Alperen’in cenazeleri ikindi namazına müteakip, İlçe Müftüsü Şükrü Safa’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Gücüksu Mezarlığında yana yana defnedildi.

Cenaze törenine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İlçe Kaymakamı Ejder Demir, Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debğici, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile çocukların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Olay, Pazar günü akşam saatlerinde Gücuksu Mahallesi Adatepe Barajı Gölünde meydana gelmişti.

İddiaya göre Ahmet Bolat çocukları Ceylin ve Vahap Bolat, akrabası Adnan Bolat ve arkadaşı Ali Şamil Özden ve çocuğu Alper Özden ile birlikte traktörle baraj gölünün yanına geldi. Ardından çocuklarını baraj gölü yanına bırakan ve tekneyle göle açılan Ahmet Bolat ve Şamil Özden, döndüklerinde çocuklarla birlikte traktörün ortadan kaybolduğunu gördü. Kısa süreli araştırma sonrası çocuklarını bulamayan aileler Jandarma ekiplerinden yardın istedi. Çocukların traktörle birlikte göle düştüğünü fark eden ekiplerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ve baraj gölünde arama yapan kurtarma ekipleri, 7 yaşındaki Ceylin ile 13 yaşındaki ağabeyi Vahab ve 8 yaşındaki Alper Özden’in cansız bedenine ulaştı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından çocukların cenazeleri Göksun Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olayın duyulmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, hastaneye gelerek çocukların ailesine başsağlığı dileyip, onları teskin etmeye çalıştı.