BAŞKAN AYDIN, MİRAÇ ALLAH’A YÜKSELİŞ VE ARINMA GÜNÜDÜR

YAYIN TARİHİ: 02.04.2019

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İhlas, takva, ibadet, taat ve özellikle namaz ile kulun Allah nezdinde yükselişi olan Miraç’ın manevi duyguları da canlandırdığına işaret eden Başkan Aydın, “Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma ve sorumluluklar vardır” dedi.

Miracın Peygamber efendimizin Mescid-i Haram'dan Mescidi Aksa'ya ve oradan da Sema'ya yaptığı, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bir yolculuk olduğunu hatırlatan Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Millet olarak, kültürümüzde önemli yer tutan kandil gecelerimizden biri olan Miraç Kandili'ne ulaşmış olmanın huzurunu yaşıyoruz. Rabbimiz ile baş başa kalacağımız bu müstesna gecede bizlere verilen fırsatları en güzel şekilde değerlendirmeli, hem günahlarımızdan tövbe etmek, hem de tüm İslam Alemi’nin huzuru ve esenliği için bol bol dua etmeliyiz. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'a yaklaştığımızın göstergesi olan bu gece, kin ve öfkeden kurtulup, kısır çekişmelerden ve birbirimizi yıpratmaktan uzak duracağımız, birlik ve beraberliğimizi canlı tutmak için aramızda kardeşlik ve muhabbet tesis edeceğimiz, sevgi ile zirveye çıkacağımız arınma gecesi olsun.”

Peygamberlerin bir emaneti olan Mescid-i Aksa’nın gözü dönmüş zalimlerce masuniyetinin ihlal edildiğine işaret eden Başkan Aydın, Mescid-i Aksa'nın selameti, işgal ve zulmün sona ermesi için dua ve niyazlarda bulunulması ve birlik-beraberlik içinde çalışılması tavsiyelerinde bulundu.