GÖKSUN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR

YAYIN TARİHİ: 3.8.2018

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, ilk öğrencilerini almaya başlıyor. Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı tercih kılavuzuna eklenen Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 4 yıllık Bankacılık ve Finans Bölümüne 50 öğrenci alacak.

KSÜ resmi web sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde şu ifadelere yer verildi:

2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini almaya başlayacak olan 4 yıllık Bankacılık ve Finans Bölümümüz KSÜ Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur. Bölümün amacı; hızla büyüyen mâli ve finansal piyasaların ihtiyaç duyduğu, nitelikli elemanları yetiştirmektir. Yüksekokulumuz, 4 yıllık Bankacılık ve Finans Bölümünü tercih edecek olan öğrencilerini, iş yaşamlarında karşılaşacakları sorunlara yaratıcı çözümler üreten ve etik değerler doğrultusunda rekabet eden, kendi alanında uzman bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Genç ve Dinamik Akademik Personel, Doğayla İç İçe Bir Yerleşke

KSÜ Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu genç ve dinamik öğretim üyesi kadrosu, akıllı derslikleri, laboratuvarları, konferans salonu, kütüphane, kantin-kafeterya, spor ve sosyal alanları ve doğayla iç içe bir kampüs alanıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun yanında, Kredi ve Yurtlar Kurumunun Göksun’da yer alan yurtlarında, Bankacılık ve Finans Bölümünü tercih edecek olan öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek yurt imkânı da sağlanmaktadır.

Güncel Müfredat, Uygulamaya Dönük Eğitim

4 yıllık Bankacılık ve Finans Bölümünün ders programı gelecekte finansal piyasalarda çalışmayı planlayan gençlere yönelik tasarlanmıştır. Bu çerçevede, ekonomi bilimi ile finans biliminin kavranması için gerekli bütün konularının ele alındığı derslerin yanı sıra temel işletme, muhasebe konuları ve finansal kurumlara yönelik dersler zorunlu ve seçmeli olarak işlenecektir. Uygulanacak olan müfredat programı çerçevesinde, alanında uzman, akademik yenilikleri takip eden öğretim üyelerimiz, yeni gelişmeler ışığında teorik bilgilerle birlikte uygulamaya dönük bilgileri de öğrencilerine aktaracaktır.

Bankacılık ve Finans Bölümünün Ülkemiz Ekonomisinin Geleceği Açısından Önemi

Bütün dünyada finans sektörünün çok hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte ülkemizde de finansal hizmetler sektörü giderek daha çok ön plana çıkmaktadır. Önceki yıllarda artan eleman ihtiyacını gerektiğinde uzmanlık dışı alanlardan sağlayan banka, sigorta ve aracı kurum vb. gibi finansal kurumların, finansta uzmanlaşmış elemanlara ihtiyacı artmaktadır. Bankacılık ve Finans bölümü olarak uluslararası alanda finans merkezi olmayı hedefleyen ülkemizin yükselen taleplerine karşılık verebilmek için, genç arkadaşlarımızın donanımlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak suretiyle iyi bir geleceğe sahip olmalarını hedefliyoruz.

Bankacılık ve Finans Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları

Bankacılık ve Finans Bölümü Mezunları Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Sayıştay, SPK, BDDK, Borsalar, Kamu ve Özel Bankalar, Finansal Aracı Kuruluşlar, Faktoring, Leasing, Forfaiting, Sigorta ve Bireysel Emeklilik Şirketlerinde ve İşletmelerin Muhasebe ve Finansman departmanlarında çalışabilmektedirler.

Göksun- Kahramanmaraş Arası Ulaşım

Toplam uzunluğu yaklaşık 16 km olan 10 tünelin yer aldığı, Kahramanmaraş - Göksun arasını 18-22 km kısaltarak 67 km’ye düşürecek olan uluslararası standartlardaki yol 2018 yılında tamamlandığında Bankacılık ve Finans Bölümümüzü tercih edecek olan öğrenciler, Kahramanmaraş şehir merkezine hem daha kısa sürede ulaşacak hem de seyahatlerini daha konforlu bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir.

4 yıllık Bankacılık ve Finans Bölümümüzün tanıtım kataloğuna bu linki tıklayarak erişebilirsiniz.