BAŞKAN AYDIN’IN, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

YAYIN TARİHİ: 24.7.2018

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 110. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması dolayısıyla her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Basın Bayramının anlam ve önemine değinen Başkan Aydın, basın mensuplarının, gerek ülke, gerek yerel gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatmada büyük bir görev ve sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Basının faaliyetlerinin demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik toplumlarda özgür ve tarafsızlık ilkesiyle icra edilen gazetecilik mesleği, çok farklı seslerin ve görüşlerin ifade edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yerel ve ulusal tüm basın kuruluşlarımız halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin görev almakta olup, bu mesleğe mensup değerli basın çalışanlarımız bu mesleği yerine getirirken de meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Diğer yandan basın mensupları, içinde yaşadığı toplumun, milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak doğru ve tarafsız bir şekilde görevini yerine getirmesi kamuoyunun nazarında oldukça önem taşımaktadır. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminin ilk dakikalarında itibaren devletinin ve milletinin yanında yer alan gazetecilerin bu hain darbe girişiminin başarısız olmasında ne kadar etkili olduğuna hep birlikte şahit olduk. Tüm basın mensuplarının, 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutluluklar, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.”