15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

YAYIN TARİHİ: 15.7.2018

"15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" tüm yurtta olduğu gibi Göksun’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

13 Temmuz Cuma günü Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif ile başlayan etkinlikler, 15 Temmuz Pazar günü tek yürek olarak tutulan Demokrasi Nöbetiyle sona erdi.

Göksun Hükümet Konağı önünden saat 20:30’da İlçe Kaymakamı Sayın Hüseyin Aydın, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın, Protokol Üyeleri, Siyasi Parti Yöneticileri, Kamu Kurum Amirleri, STK Başkanları ile yediden yetmişe yüzlerce vatandaşın yoğun ilgisiyle başlayan ‘Milli Birlik Yürüyüşü’, Yol Çatı Kavşağı ve Ayhan Taner Ekici Bulvarı üzerinden geçilerek, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

‘Milli Birlik Yürüyüşü’ öncesi AK Parti Göksun İlçe Başkanlığı, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın ve Göksun İlçe Başkanı Sayın Ufuk Ünal ile birlikte İlçe Başkanlığı önünden başlayarak, Kürşat Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden Hükümet Konağı önene kadar yürüdüler.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki ‘Demokrasi Nöbeti’ aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanını tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, Göksun Belediyesi tarafından kurulan dev sahne ve sinevizyon ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan yaptığı konuşmayı ve programları canlı izlediler. Program kapsamında 15 Temmuz 2016 günündeki darbe girişimi anından Demokrasi Nöbetlerinin tutulduğu son güne kadar Göksun’da tutulan nöbetler ve yapılan etkinliklerin anlatıldığı, belediyemiz tarafından hazırlanan, ’15 Temmuz Demokrasi Destanı’ belgeseli de yayınlandı.