BAŞKAN AYDIN: BU MİLLETİN KAHRAMANI DA BİTMEZ DESTANI DA

YAYIN TARİHİ: 17.3.2018

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yılı münasebetiyle yayımladığı mesajında, Çanakkale Savaşının, aziz milletimizin savaş meydanında bile merhamet ve şefkatini düşmanından esirgemediğini tüm insanlığa örnek şekilde ortaya koyduğu bir savaş olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin, mazisi eşsiz kahramanlıklar ve destanlarla dolu bir milletin, merhameti ve cesareti ile dünyaya savaş tarihine altın harflerle yazılan destanı olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale Zaferi, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ile vatan savunmasının nasıl yapılacağını, diğer yandan da savaş meydanında bile merhamet ve şefkatini düşmanından esirgemediğini tüm insanlığa örnek şekilde ortaya koyduğu bir savaştır. O gün, emperyalist güçlere karşı istiklal mücadelesi vererek Çanakkale'yi geçilmez kılan milletimiz, ruhundan hiç bir şey kaybetmemiş, bugün de mazlumların son sığınağı ve bütün insani değerlerin savunulduğu son kale olarak sapa sağlam ayakta durmaya devam etmektedir. O gün sırtında taşıdığı 275 kilogramlık mermiyle düşman zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren kahraman asker Seyit Onbaşı varsa, bugün de vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan vatanımızın ve milletimizin bekası için dünya savaş tarihinde eşi benzeri olmayan sorti ile cephane tünelini vuran kahraman pilotumuz, yiğit askerlerimiz ve polislerimiz var.”

Kahramanlarımızın milletimizin ve vatanımızın istiklali ve istikbali için her zaman görevlerinin başında olduklarına işaret eden Başkan Aydın, mesajına şöyle devam etti:

“Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”