GÖKSUN AFRİN OPERASYONUNA DESTEK İÇİN TEK YÜREK OLDU

YAYIN TARİHİ: 24.1.2018

Göksun’da çok sayıda vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin İlçesindeki PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlere karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu.

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, siyasi partilerin başkan ve üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Göksun İlçe Terminali'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak, Yolçatı Kavşağı, Ayhan Taner Ekici Bulvarı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ile Atatürk Caddesi güzergâhından Göksun Askerlik Şubesine yürüdüler.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın, her Türk’ün, devleti tarafından bir defa askere çağrıldığını ama her Türk’ün her gün asker olduğu bilinciyle yaşadığını söyledi.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için toplandıklarını, Milli birlik ve beraberliği bir kez daha göstermek amacıyla gönüllü askerlik için başvuracaklarını ifade eden Başkan Aydın, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, "Türk'ün yenilmezliğini göstermek için buradayız. Her Türk, devleti tarafından bir defa askere çağrılır ama her Türk her gün asker olduğunu bilir. Yaşının, kadın erkek olmasının önemi yok. Bugün askere gitmek için, vatanı korumak, gönüllü askerlik için başvurmaya geldik." diye konuştu.

Siyasi Parti İlçe Başkanlarını yaptıkları konuşmanın ardından yürüyüşe katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik için yazdıkları dilekçeleri şubeye teslim etti.

Yürüyüşe AK Parti Göksun İlçe Başkanı Ufuk Ünal, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Fatih Üstün, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Bedri Tokuç, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Kayıran, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.