BAŞKAN AYDIN, GAZETECİLER MİLLİ MÜCADELENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR

YAYIN TARİHİ: 10.1.2018

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Aydın, mesajında, gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunların giderilmesine katkı sağlamak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu olduğunu söyledi.

Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli unsurlarından biri olduğuna işaret eden Başkan Aydın, mesajında şunları kaydetti.

“Toplumun haber alma özgürlüğü adına büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren, kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen mücadele eden gazetecilerimizi bu anlamlı günde bir kez daha tebrik ve takdir ediyorum. Gazetecilik sadece haber aktarmak değildir. Gazetecilik aynı zamanda ülkesinin, devletinin ve milletinin bekası için en ön safta mücadeleye katılmak, ülkesinin, devletinin ve milletinin onurunu ayakta tutarak halkın milli mücadele ruhunu diri tutmaktır. Bunun en güzel örneğine 15 Temmuz 2016 tarihinde karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminin ilk dakikalarında itibaren devletinin ve milletinin yanında yer alan gazetecilerin ve basın yayın organlarının bu hain darbe girişiminin bastırılmasında ne kadar etkili olduğuna hep birlikte şahit olduk. Sadece 15 Temmuz’da değil, öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen terör saldırılarının arka planında yatan gerçekleri, her karışı şehit kanları ile sulanan vatan topraklarımız üzerinde oynanan kirli oyunları, aziz milletimizi birbirine düşürme planlarını deşifre etme ve kamuoyunu doğru bilinçlendirme noktasında da gazetecilerimizin üstlendiği görev çok büyüktür. Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarımızı korumak ve devam ettirmenin, basın camiamızla omuz omuza vererek hepimizin en önemli görevi olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, milletinin yanında, tarafsız ve ilkeli gazetecilik yapan tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu yılar, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.”