GÖKSUN BELEDİYESİ TOPLUM MERKEZİ AÇILDI

YAYIN TARİHİ: 18.02.2016

Göksun Belediyesinin Kahramanmaraş Valiliği Koordinesinde yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen SODES projesi kapsamında hayata geçirdiği “Göksun Toplum Merkezi” törenle açıldı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2016 yılının Göksun için proje yılı olacağını söyledi.

Göksun Toplum Merkezinin bunun ilk adımı olduğunu belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Geride bıraktığımız iki yıl içinde projelerimizin altyapılarını hazırladık. Bunlardan bir kısmı ihale edildi, bir kısmı ihale aşamasında ve bir kısmı da yaklaşık maliyet hesaplama aşamasında. 2016 yılında somut olarak görünecek projelerimizin ilkini bugün Allah’ın izni ile hep beraber açmış olacağız. Bu projenin gençliğimize, hanımefendilere, beyefendilere, farklı yaş gruplarına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sosyal ve Kültürel alanda imkanı olmayan kardeşlerimizin burada en iyi şartlarda bu imkanlara kavuşmak ve kendilerini daha bahtiyar hissetmek suretiyle Göksun’da sosyal, kültürel ve diğer projelerle gerekirse ekonomik anlamda kalkınmışlığa katkı sağlayacağımızı düşünüyorum.”

Başkan Aydın, açılış törenine katılamadığı için tebrik mesajı gönderenler ile törene karılanlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Törende İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Kahramanmaraş Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi Sorumlusu Tayfur Can’da birer konuşma yaptılar.

Bünyesinde, Kadın Kültür Merkezi, Çocuk Evi ve Gençlik Evi bulunan Göksun Toplum Merkezinde, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün desteği ile voleybol, masa tenisi, bağlama, satranç, resim ve ebru kursu gibi kursların düzenlenmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında ayrıca İlkokul öğrencilerine Çanakkale gezisi düzenlenmesi ve proje sonunda ise piknik faaliyetinde bulunulması gibi çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılması hedeflenmektedir.

Göksun Toplum Merkezi açılış törenine, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Mücahit Kara, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum Amirleri, STK Başkanları, Okul Müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.