GÖKSUN’DAN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ

YAYIN TARİHİ: 15.02.2016

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfının ortaklaşa düzenledikleri Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım kampanyasına Göksun Belediyesinin desteği devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 1 tır yardım malzemesini teslim eden Göksun Belediyesi, 1 tır yardım malzemesini daha Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine gönderdi.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yardım tırının gönderilişinde yaptığı konuşmada, Bayırbucak’ta savaşan insanların hangi haleti ruhiye içinde olduklarını ve hangi zorluklarla karşı karşıya olduklarını en iyi 96 yıl önce kurtuluş mücadelesi veren Kahramanmaraş halkının bildiğini söyledi.

Göksun halkının gerekli hassasiyeti gösterdiğine ve kardeşliğin en güzelini yapma gayreti içerisinde olduğuna işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Biz Bayırbucak’taki kardeşlerimize yardım kampanyası kapsamında hem maddi imkanlarla hem de manevi anlamda dualarımızı göndermeyi arzu ediyoruz. Göksunlu hemşehrilerime buradan teşekkür ediyorum. Göksun bu konuda gerekli hassasiyeti göstermek suretiyle kardeşliğin en güzelini yapma gayreti içerisinde bulundu. Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 96. Yıl dönümünü kutladığımız bugünlerde yapılan duaların inşallah Allah katında daha makbul olacağını düşünüyoruz. O günlerimizi hatırlamak suretiyle bugün Bayırbucak’ta savaşan insanların hangi haleti ruhiye içinde olduklarını ve hangi zorluklarla karşı karşıya olduklarını en iyi Kahramanmaraş halkı bilir. 29 Şubat’a kadar devam edecek olan kampanya kapsamında en bir tır yardım malzemesi göndermeyi hedefliyoruz.”

Başkan Aydın, yardımlarını esirgemeyen Göksun halkına ve organizasyonu gerçekleştiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Hayrat Vakfı yetkililerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.