KAHRAMANMARAŞ ULAŞTIRMA ÇALIŞTAYINDA GÖKSUN KONUŞULDU

YAYIN TARİHİ: 25.01.2016

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal'ın katılımı ile gerçekleştirilen, "Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı"na katılan Göksun Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun’un çevreyolu ağları, kavşakları ve çevre il ve ilçelerle bağlantı yolları hakkında talep ve isteklerini belirten bir sunum yaptı.

Göksun’a yapılan ulaşım hizmetlerini kapsayan tüneller, bölünmüş yollar, kavşaklar ve üst geçitler için başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Aydın, yeni yapılan kavşaklarda yaşanan sorunları dile getirerek, buralarda iyileştirme yapılması konusunda talepte bulundu.

Bakan Yıldırım, çalıştayın sonuç bölümünde yaptığı konuşmada, Başkan Aydın’ın talepleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kavşakların standardı dünyada aynıdır. Kavşağın amacı trafikteki hızı düşürerek kazaya sebebiyet vermemektir. Dolayısıyla insan kusurundan kaynaklanan kazaları yola bağlamak, kavşağa bağlamak haksızlıktır. Kavşakların yapısı trafik debisi ile ilgili konulardır. Bunlar esaslı şekilde inceleniyor ve karayolları ile gerekli etütleri yapılıp kararları veriliyor. Ama bütün bunlara rağmen kavşaklarla ilgili Başkanlarımızın taleplerini daha detaylı bir şekilde dikkate alıp değerlendireceğiz, yanlışı eksiği olan bir şey varsa onu da gidereceğiz.”