BAŞKAN AYDIN, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÜNAL'I MECLİSTE ZİYARET ETTİ

YAYIN TARİHİ: 07.01.2016

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın, beraberinde AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerle birlikte AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti.

AK Parti grup toplantısı öncesinde Başkan Aydın ve teşkilat mensupları ile TBMM’deki kahvaltıda bir araya gelen Bakan Mahir Ünal, burada yaptığı konuşmada, çocukların kendi kültürlerini, kimliklerini, hafızalarını ve şehirlerini seveceği bir kültür ortamı oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş teşkilatlarının, ülkenin geleceğine, istikrarına kurulan tuzakları fark ederek, büyük bir ustalıkla berhava ettiklerine vurgu yapan Bakan Ünal, şunları kaydetti:

“Bu seçimlerde her biriniz adeta bir kahraman gibi çalıştınız. Yaptığını her işi Allah bilsin yeter düşüncesiyle gerçekleştirdiniz. Hiçbir beklenti duymadan kendi ülkenizle ilgili bir sıkıntı gördüğünüz için hiç kimseye sormadan, büyük bir özveriyle adeta cepheye koşar gibi seçim çalışması yürüttünüz. Bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin istikalarına kurulan tuzakları fark ettiniz ve bu tuzakları büyük bir ustalıkla berhava ettiniz. Şunda emin olun ki değerli arkadaşlarım siz 1 Kasım öncesi büyük bir tarih yazdınız. Yaptığınız bu çalışmanın ne Allah katında ne de kul katında unutulacağını zannetmeyin. Gelecek nesiller 1 Kasımdaki bu büyük kırımla ve büyük dönüşümü anlatacaklar.”

-Hafızası ve Kimliği Olan Şehirlerimiz ve İlçelerimiz Olacak

Nihai gayelerinin insanların ağzının tadının bozulmaması olduğuna vurgu yapan Bakan Ünal, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnsanların evinde eşiyle, dostuyla, akrabasıyla ekmeğini paylaşabildiği, kalbinde mutluluğunu yaşadığı bir ortam oluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye önümüzdeki dört yıl kendi yolunda devam edecek. Türkiye belli bir raya oturdu. Bu ray Türkiye’yi önce 2019’a, ondan sonra da 2023’e taşıyacak. Bu rayın oluşmasında ve Türkiye’nin hedeflerinin gerçekleşmesinde her birimizin çok büyük katkı ve emeği var kardeşlerim. Daha kaliteli eğitim, daha kaliteli sağlık hizmeti, daha kaliteli kültür ve sanat faaliyetleri, bunun için daha kaliteli bir şehir ve şehir yaşamı elzemdir. Çok büyük mesafe kat ettik ama inşallah önümüzdeki süreçte hafızası olan, kimliği olan, kültür ve sanat hayatı canlanmış şehirlerimiz ve ilçelerimiz olacak.”

Kahramanmaraş çalıştaylarının yeniden başlayacağına işaret eden Bakan Ünal, “Ocak ayının sonunda inşallah ilk ulaştırma çalıştayımızı yapacağız. Biz 2011 yılında yaptığımız eylem planını hamdolsun yüzde 90 oranında gerçekleştirdik. Şimdi ise 2015-2019 yıllarını kapsayan tekrardan bir eylem planı yapacağız. Ulaştırma, sağlık, kültür, turizm, tarım, gıda şekilde çalıştaylar yapacağız ve eylem planlarımız bittikten sonra milletvekillerimiz ile birlikte o planların izlemeni ve değerlendirmesini yapacağız. 2019 yılına geldiğimizde bu hedeflerimizi yine yüzde 90 oranında gerçekleştirirsek ve 2019-2023 aralığında yine aynı başarıyı gösterirsek ben inanıyorum ki 2023 yılının Kahramanmaraş’ı, Göksun’u, Afşin’i, Elbistan’ı, Ekinözü’sü, Nurhak’ı bambaşka olacak.”

Bakan Ünal, kahvaltı programının sonunda Başkan Aydın ve partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.